Комплекс вимірювальний ФЛОУТЕК-ТМ-1-5

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

1. Границі допустимої відносної похибки комплексу ФЛОУТЕК-ТМ-1-5 при вимірюваннях витрати середовища (без урахування методичної похибки при використанні стандартного звужуючого пристрою та залежно від похибки вимірювальних перетворювачів температури та тиску і діапазонів зміни тиску і перепаду тиску) складають – від ±0,3 до ±1,0 %;
2. Границі приведеної похибки комплексу ФЛОУТЕК-ТМ-1-5 при вимірюваннях верхньої границі тиску складають . . . ±0,075; ±0,10; ±0,15 або ±0,25 %.
3. Границі абсолютної похибки комплексу при вимірюваннях температури складають  ±0,5 °С або ±0,75 °С.
4. Комплекс забезпечує установку верхніх границь вимірювань в діапазоні:
  • для абсолютного (надлишкового ) тиску . . . . . . . – від 160 кПа до 16 МПа;
  • для диференційного тиску . . . – від 1,0 до 250 кПа.
5. Діапазон вимірювань температури – від мінус 40 до плюс 100 °С.
6. Комплекс ФЛОУТЕК-ТМ-1-5 фіксує в пам’яті обчислювача не менше 800 відхилень від нормальної роботи (нештатні ситуації) та формують і зберігають в пам’яті не менше 800 повідомлень про втручання в роботу комплексу.
7. Тривалість циклу вимірювань і обчислень виконуваних комплексом не перевищує 1 с. Період оновлення інформації формований комплексами, встановлюється на вимогу користувача в інтервалі від 5 до 30 с.
8. Об’єм пам’яті комплексу дозволяє зберігати записи:
 • добових даних . . . . . . . – шість останніх місяців;
 • погодинних даних . . . . – два останніх місяці.
9. Комплекс забезпечує обмін інформації з ПЕОМ верхнього рівня по телефонному комутованому каналу, виділеної дводротяної лінії чотирьохдротяної лінії гучномовного зв’язку або по радіоканалу з використовуванням діючої системи GSM, супутникового і транкінгового радіозв’язку.
10. Електричне живлення комплексів здійснюється від двох літієвих батарей, що мають номінальну вихідну напругу 3,6 В і встановлених в корпусі комплексу.
   Літієві батареї забезпечують збереження вимірювальної інформації і нормальну роботу Комплексу не менше 5-ти років без її заміни.
Потужність, споживана комплексом не перевищує – 15 мВт.
11. Габаритні розміри – не більше 360 x 210 x 100 мм
12. Маса Комплексу – не більше 6,5 кг.
13. Термін служби Комплексу ФЛОУТЕК-ТМ-1-5 – не менше 12 років.

ПРИЗНАЧЕННЯ

( повні характеристики знаходяться в паспорті на пристрій )

1. Комплекс вимірювальний ФЛОУТЕК-ТМ-1-5 призначений для обслуговування об’єктів, видалених від промислової мережі електроживлення і призначений для комерційного обліку газів або неагресивних рідин, у тому числі горючих природних газів та газоконденсату шляхом вимірювань температури, тиску і об’ємної (масової) витрати і об’єму середовища, що пройшли через трубопровід за заданий період часу з приведенням витрати середовища до стандартних (нормальних) умов.
2. Комплекс ФЛОУТЕК-ТМ-1-5 використовуються для вимірювань витрати за методом змінного перепаду тиску на стандартному звужуючому пристрої. Конструктивно Комплекс включає в єдиний корпус Перетворювач-коректор (Обчислювач) та цифрові вимірювальні Перетворювачі температури, Тиску та Диференційного тиску.
3. Комплекс може експлуатуватися у вибухонебезпечних зонах відкритих промислових майданчиків і приміщень, де можливе утворення вибухонебезпечних сумішей.
4. Експлуатація Комплексу допускається при температурі навколишнього повітря від мінус 40 до плюс 60 °С.
5. Термін служби Комплексу ФЛОУТЕК-ТМ-1-5 – не менше 10 років.
6. Міжперевірочний інтервал Комплексу – один раз в два роки.
7. Комплекси внесені в Державний реєстр засобів вимірювальної техніки, допущених до застосування в Україні, реєстраційний № У1446-01.

ДОКУМЕНТАЦІЯ

flo-tm-1-5_ps Комплекс ФЛОУТЕК-ТМ-1-5. Паспорт
flo-tm_ne Комплекси вимірювальні ФЛОУТЕК-ТМ. Настанова з експлуатації

Scroll to Top